Две от най-големите красавици на тенис корта, но и известни със своенравието си - Ана Иванович и Мария Шарапова - направиха истинско представление за зрителите на полуфинала от турнира в Синсинати.

Ана започна повече от силно, а Мария не изглеждаше на себе си в първия сет и до средата на втория.

Иванович водеше с 6-2, и 5-2 във втория сет, преди Шарапова да се завърне победоносно в мача, да вземе периода със 7-5, и да докара нещата до трета решителна част.

След един изигран гейм в третия сет, сръбкинята поиска пауза, заради прилошаване. След като получи медицинска помощ, тя легна на терена и взе хапчета.

След това играта бе подновена, двете дълго време бяха равни, като върнаха и пробиви, преди Иванович да спечели със 7-5. Шарапова направи двойна грешка накрая, а в осмия гейм се обърна към рефера и се тупна по ръката, представяйки мерене на кръвно, и му каза - "проверете й кръвното".

"Наистина ми прилоша. Мисля, че ядох нещо развалено през деня. Дори когато излизах, казвах на треньора, че не ми е добре, че стомахът ми е разстроен. След това нещата се влошаваха до последния сет, когато наистина се чувствах зле," заяви Ана.

"Изобщо не разбрах какво й беше. Не знам. Може да е било и паник атака, или нещо такова. Не съм сигурен какви са симптомите, заради които ти мерят кръвното.

След това изиграхме доста дълга точка, и тя изглеждаше доста добре. Не знам какво стана," заяви Маша.

Запитана дали тази пауза е повлияла на крайния резултат, Шарапова каза: "Беше доста странно точно в този момент. Не съм сигурна как точно се случи. От нищото дойде. Тя си изглеждаше добре."

Ана Иванович

източник: Gulliver/GettyImages