Съвсем наскоро Аманда Анисимова отново се завърна в женския тур. Американката си даде около година почивка от тениса и след завръщането си на корта наистина изглежда добре.

22-годишната състезателка е готова за големи неща на тазгодишния Australian Open, а за нейните амбиции ясно говори победата, която успя да постигне. В двубой от първия кръг Аманда се справи със световната номер 14 Людмила Самсонова по доста убедителен начин. Представителката на САЩ се наложи в два сета след 6:3, 6:4 и продължава във втория кръг на турнира.

След този добър успех, Анисимова сподели, че е напълно подготвена за всичко, което я очаква и няма търпение за следващите предизвикателства.

„Щастлива съм, че се справих толкова добре. Да спечеля срещу световната номер 14 наистина е едно добро начало за мен и няма как да не бъда доволна от себе си. Искам да оставя всичко лошо в миналото, защото сега наистина се наслаждавам на тениса. Прекрасно е, че отново имам възможността да играя в турнир от Шлема и определено се чувствам отпочинала и готова за големи неща. Отсъствието от кортовете ми помогна да осъзная смисъла на всичко и се надявам, че най-доброто тепърва предстои. Ще търся силно представяне на Australian Open и вярвам, че когато играя най-добрия си тенис, мога да се противопоставя и на най-големите“, каза Анисимова.