Сръбската тенисистка Ана Иванович, която отпадна от турнира в Маями, сподели пред медиите, че смята да си даде хубава почивка през месец април, за да може след това с нови сили да атакува останалите турнири. Освен за предстоящите си планове атрактивната спортистка разкри и някои любопитни подробности от живота си.

- Федерер е най-добрият тенисист в света, чиито мачовете винаги много обичам да гледам. Винаги има какво да се научи от него. Някои от неговите удари са просто невероятни.

- Кое е любимото ти покритие? Кой турнир от Големия шлем бихте искали да спечелите за първи път?

- Харесват ми всички покрития, на всяко от тях съм имала добри резултати. Що се касае до Големия шлем, бих избрала Australian Open, иначе съм решена да спечеля и четирите.

- В отлична форма сте. Как се подготвяхте през миналата година?

- Свърших страшно много работа. Случвало се е да тренирам дори и преди закуска. Графикът ми беше доста натоварен.

- Вие дружите с Рафаел Надал, с кои тенисисти сте по-близка?

- Да, ние сме приятели. Освен това дружа и със Светлана Кузнецова, Даниела Хантухова, Мария Кириленко, Татяна Головин, Новак Джокович, Янко Типсаревич.

- По колко часа отделяте на ден за тренировки?

- Това зависи от деня. Едно е когато съм на турнир, а съвсем друго, когато става въпрос за тренировъчен ден. В обикновените дни съм на корта по около три часа, като в тях не влизат физическите упражнения.

- Какво е другото ви призвание, след тениса?

- Не мога да кажа точно, но обичам езиците. Обичам да се уча.

- Кое е най-тежкото нещо в живота на тенисистите?

- Лично за мен, най-тежки са разделите със семейството ми. Хубаво е когато те могат да присъстват на турнирите и да ме подкрепят. Тъжа за нормалния семеен живот.

- Ще пеете ли отново на Rolan Garros?

- Ще видим, но миналия път ми хареса много. Вероятно обаче няма да има подобно нещо тази година.