Деветнайсетата в света Кристина Младенович (Франция) отстрани завърналата се след 15-месечно наказание Мария Шарапова на полуфинала на турнира в Шутгарт.

Французойката се наложи с 3:6, 7:5, 6:4 над Маша, която получи “уайлдкарад” за участие в надпреварата.

Рускинята започна силно двубоя, след като не допусна да бъде пробита в нито един гейм. Шарапова успя да осъществи пробив в четвъртия гейм и така да затвори първата част.

Маша продължи със силната игра и в началото на втория сет реализира нов пробив. В четвъртия гейм обаче французойката върна един и изравни за 2:2.

При 5:5 рускинята имаше възможност отново да поведе, но Младенович спаси цели три точки за пробив и успя да вземе подаването си. Шарапова обаче не успя да запази спокойствие на корта и бе пробита.

След като изравни резултата, Младенович изглеждаше далеч по-уверена. Въпреки оспорваната игра тя отново проби в шестия гейм. Маша все пак успя да върне един в 9-ия , но допусна нов още в следващия и така французойката си осигури победата над бившата номер 1.

На финала Младенович ще се изправи срещу победителката от мача между Симона Халеп и Лаура Зигмунд, които играят по-късно днес.