Младата звезда на българския тенис Григор Димитров заяви след днешната победа над Томаш Бердих, че е сигурен кой ще бъде негов противник във втория кръг на тенис турнира в Ротердам - световният номер едно Рафаел Надал.

17-годишният българин, който след днешния успех влезе в Топ 400 на световната ранглиста при мъжете, победи чеха Томаш Бердих с 4-6, 6-3, 6-4 и постигна най-голямата победа в своята професионална кариера при мъжете.

Хасковлията, който е юношески шампион на "Уимбълдън" и "US Open" смята, че негов следващ противник ще бъде Рафаел Надал, който утре стартира в Холандия срещу италианеца Симоне Болели.

Димитров вече има нов треньор в лицето на Петер Люндгрен, който е работил с Роджър Федерер, а за последно тренира Марат Сафин и Маркос Багдатис. Гришо ще тренира под ръководството на Люндгрен най-вече в Париж.

"Усещам се страхотно, че ще играя с Надал. Тренирал съм много пъти с него. Той не ми е давал някакви съвети, но само като работиш с него и го гледаш е достатъчно - неговите тренировки са луда работа".

Димитров допълни, че научил много от тренировъчните сесии през 2008 година с бившият фитнес-гуру на Андре Жил Рейес, който подготви Фернандо Вердаско за трилъра с Надал в Мелбърн: "Работих с него преди US Open и отново през декември. Имах шанса да играя малко с Агаси и да си поговоря с него. Всичко това ми помогна и днес се усещах много по-силен".