Поставеният под номер 3 в схемата Александър Зверев се класира за пета поредна година за четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

Германецът, който миналата година достигна до полуфиналите, победи Брендън Накашима (САЩ) със 7:6(2), 6:3, 7:6(5) за 2:48 часа.

"Мисля, че повиших нивото си днес. Предпочитам това в сравнение с трилъра от втория кръг. Това е много по-добре за мен. Не губя твърде много коса, все още мога да остарея", пошегува се той и похвали публиката, която го подкрепяше в хода на двубоя.

Срещата Предложи само три пробива на сервис, два от които за германеца.

В следващия си мач Зверев ще играе срещу испанския квалификант Бернабе Сапата Миралес (Испания), който елиминира Джон Иснър (САЩ) с 6:4, 3:6, 6:4, 6:7(5), 6:3 в истински трилър.

Световният номер 131 се пропиля преднина от 5:2 в четвъртия сет и пропусна пет мачбола, но взе последната част с 6:3 и затвори двубоя след 3:31 часа. Той е първият испански квалификант, достигнал до четвъртия кръг на Големия шлем от 1983 година насам.

В момента играят Карен Хачанов (Русия) - Камерън Нори (Великобритания) и номер 6 Карлос Алкарас (Испания) срещу Себастиан Корда (САЩ).