Германецът Александър Зверев се класира за първи път за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставеният под номер 6 Зверев спечели срещу испанеца Алехандро Давидович Фокина с 6:4, 6:1, 6:1 за 96 минути. 

Първият сет беше нетипичен за мъжки мач със седем пробива, като Фокина дори на два пъти излизаше с брейк напред при 1:0 и 3:2, но не успя да задържи аванса си. Германецът обърна до 5:3, след което последваха още два поредни пробива и той взе първата част.

В последствие Зверев стабилизира значително подаването си и играта си от основната линия и до края доминираше. Фокина пък опитваше да бъде агресивен, но допусна цели 37 непредизвикани грешки срещу 16 на съперника и това натежа. 

"Много е хубаво да бъда на полуфиналите, но това все още не ме задоволява. Надявам се да играя още по-добре след два дни. В началото имах някои проблеми, но след първия сет играта ми от основната линия стана много по-солидна и започнах да доминирам в разиграванията", коментира след успеха Зверев. 

Той очаква победителя от мача между номер 2 Даниил Медведев (Русия) и номер 5 Стефанос Циципас (Гърция), който играят по-късно тази вечер.