Организаторите на третия за годината турнир от „Големия шлем“ Уимбълдън обявиха интересни новости, които ще влязат в сила от 2022 година. Най-важното за зрителите е, че през следващото лято надпреварата ще се проведе пред пълни трибуни.

Припомняме, че заради пандемията от коронавирус, през 2020 година Уимбълдън бе отложен. Сега, организаторите са готови турнирът да се завърне с пълна мощ, като не само пълните трибуни ще спомогнат за преживяването на всички.

Правят се интересни промени в програмата, като вече неделя няма да е почивен ден за тенисистите. В продължение на дълги години първата неделя от турнира бе почивен ден, а в понеделник се играеха мачовете от четвъртия кръг. От 2022 година това няма да е така, като мачовете от осминафиналната фаза ще бъдат разпределени в два дни, неделя и понеделник.Промени се предвиждат и за четвъртфиналните битки, като те също вече ще се провеждат в два поредни дни,  вторник, и сряда. Последният мач, с който се закриваше  надпреварата на „свещената трева“, финалът на смесените двойки също се измества за по-ранна дата.

Обикновено бяхме свикнали той да е веднага след  мъжкия финал, но сега двубоят за титлата при смесените двойки ще се играе още в четвъртък. Организаторите на Уимбълдън съобщават още, че са доволни от изданието през 2021 година, но с нетърпение очакват събитието през следващата година, за да могат да предложат максимални удобства на всички фенове и състезатели. За много хора Уимбълдън е най-престижната надпревара от четирите големи мейджъра.