Каролине Возняцки е уверена, че след завръщането си на корта ще може да играе наравно срещу най-добрите в женския тенис.

33-годишната датчанка, която е бивша водачка в световната ранглиста и шампионка от Откритото първенство на Австралия през 2018 година, ще поднови кариерата си след тригодишна пауза, в която роди две деца на баскетболиста Дейвид Лий.

През този период на сцената в женския тенис обаче излязоха три големи фигури - полякинята Ига Швьонтек, белорускинята Арина Сабаленка и казахстанката Елена Рибакина, които в момента доминират във всеки един от турнирите от Големия шлем и заемат първите три места в ранглистата при дамите.

Возняцки ще направи завръщането си на корта на турнира в Монреал в края на юли. Тя смята, че щом е могла да се противопостави на 23-кратната шампионка в турнирите от Шлема Серина Уилямс, значи ще може да се справи и с младата генерация.

"Играла съм с тези момичета преди и знам какво мога да очаквам от тях. Виждам, че в момента те се справят превъзходно, играта им е агресивна и на постоянно ниво и не е лесно да ги предизвикаш, но аз съм изцяло за тези предизвикателства. Не само те трите, но има и други добри тенисистки. Но не се притеснявам, защото аз играх срещу най-великата - Серина Уилямс. Тя е най-добрата, срещу която някога съм се изправяла и съм щастлива, че повече няма да ми се налага. Доволна съм от този факт", обясни Возняцки, която извън корта е една от най-близките приятелки на по-малката от сестрите Уилямс.

"Радвам се, че се връщам на корта, че отново ще играя и се надявам да съм на най-доброто си ниво", каза тя.

Возняцки няма да е първата тенисистка, която се завръща, след като е станала майка. Преди нея това направи състезателки като Серина Уилямс, Виктория Азаренка и Цветана Пиронкова, но може би най-известният пример в това отношение е Ким Клайстерс, която спечели Откритото първенство на САЩ в един от първите си турнири обратно на корта. Във финала през 2019 година белгийката победи точно Возняцки, която тогава бе само на 19.

"Ще изляза на корта, ще се забавлявам и ще се опитам да покажа това, което правя в тренировките. Моето семейство и децата ми са най-важното нещо в моя живот, така че дали печеля, или губя вече не е толкова важно. Мисля, че и за децата ми ще бъде страхотен опит да бъдат с мен по турнири, защото ще могат да опознаят света още преди да са тръгнали на училище", обясни Возняцки./БТА