Миналогодишната вицешампионка Винъс Уилямс (САЩ) ще започне откритото първенство на Австралия срещу една от най-опасните непоставени тенисистки в жребия - Белинда Бенчич (Швейцария).

Още в третия кръг на женската схема пък зрителите могат да видят сблъсък между бивши лидерки на световната ранглиста и това са Петра Квитова (Чехия) и Симона Халеп (Румъния). Миналата година Серина Уилямс (САЩ) започна срещу Бенчич, победи я и в последствие спечели 23-а титла от Големия шлем. Сега швейцарката е изправена срещу другата сестра, но също така е много по-опасна съперничка от миналия сезон. Доказателство за това е серията й до края на 2017-а година, в която Бенчич спечели 15 поредни мача. През миналата седмица тя триумфира и в "Хопман къп" заедно с Роджър Федерер.

Първото място в схемата не помогна и на лидера в схемата Симона Халеп, която може да срещне рано двукратната победителка в Уимбълдън - Петра Квитова. Чехкинята е с 27-и сийд, след като пропусна половината от 2017-а година. Победителката от този очакван двубой може да се изпревари срещу представителката на домакините Ашлей Барти, която обаче първо трябва да преодолее силни тенисистки като Арина Сабаленка (Беларус) и Камила Джорджи (Италия).

Поставената под номер 2 Каролине Возняцки (Дания) стартира срещу Михаела Бузарнеску (Румъния), а Гарбине Мугуруса (Испания) ще се изправи срещу Джесика Понше (Франция). Мария Шарапова (Русия) пък ще започне турнира срещу Татяна Мария (Германия)./БТА