Един от най-добрите тенис играчи при двойките - Майкъл Винъс, открито нападна австралиеца Ник Кирьос. Това се случи след  срещата  на двойки на  Australian open, в която Кирьос и Танаси Кокинакис  се наложиха над Винъс и неговия партньор Тим Пютц. 

Представителят на Нова Зеландия изрази огромното си възмущение от ексцентричния австралиец и не спести критиките по негов адрес.

„Ник Кирьос е едно непораснало дете.  Спокойно мога да кажа това, като гледам поведението му и начина, по който се държи. Много е лесно, когато публиката е на твоя страна и всички те подкрепят.  Сигурен съм, че  ако  мачът се играеше в друга държава и феновете бяха срещу Ник, той веднага щеше да рухне психически.  Смятам, че Кирьос се мисли за нещо голямо, а всъщност  не е постигнал кой знае какво в тениса.  Той никога не успя да разкрие пълния си потенциал, защото просто му липсва зрялост и отговорност.   Доста тенисисти  също така се оплакаха  от публиката в Австралия и аз ги разбирам.  Това не са фенове на тениса, а зрители, които изобщо не се съобразяват с правилата. Ник Кирьос първо да си даде ясна сметка какво иска да постигне и дано някой ден осъзнае, че пропилява таланта си“, каза Винъс.