Стан Вавринка се извини заради удара, който нанесе в областта на слабините на съперника си Мартин Клижан в днешния мач от първия кръг на Аустрелиън Оупън. Швейцарецът имаше сериозна съпротива от страна на 35-я в света левичар, но в крайна сметка успя да спечели битката в мач, продължил близо 3 часа и половина с 4-6, 6-4, 7-5, 4-6, 6-4.

При резултат 4-4 в петия решаващ сет на корта се случи неприятен инцидент. Клижан бе улучен след воле, което Стан изигра право в тялото на съперника си. Световният номер 4 обаче веднага се затича и прескочи мрежата, за да провери състоянието на словака, който се бе свил от болка.

"Това бе със сигурност тежък удар за него. За мен най-важното бе да се затичам право към него и да проверя дали е добре. Съжалявам, че го ударих на грешното място", каза носителят на 3 титли от Големия шлем.

Словакът не искаше да коментира случилото се, както и да осъжда своя съперник, но все пак заяви: "Спрях да играя. Той можеше да отиграе топката навсякъде по корта, но уцели точно мен". Въпреки инцидента, Стан бе видимо щастлив от факта, че успя да се измъкне от петсетовия трилър, като във втория кръг на турнира той ще се изправи срещу Стийв Джонсън. /БГНЕС