Швейцарският тенисист Станислас Вавринка не пожела да приеме насериозно шансовете си за това да стане едва шестият играч, успявал да изкове кариерен Голям шлем. Ветеранът заяви, че не се поставя сред фаворитите и смята, че тази отговорност се полага на „Голямата четворка” – Роджър Федерер, Новак Джокович, Рафаел Надал и Анди Мъри.

32-годишният Вавринка вече има титли от Аустрелиън Оупън, „Ролан Гарос” и Ю Ес Оупън. За сметка на това постиженията му в „Ол Ингланд Клъб” не са особено впечатляващи. „За всеки играч, който може да постигне кариерен Голям шлем, това е нещо невероятно, със сигурност. Аз не мисля за подобно нещо”, каза швейцарецът.

През последните 15 години всички разиграни титли от „Уимбълдън” са станали притежание на някого именно измежду Федерер, Надал, Джокович и Мъри. „Не знам дали това ще се промени. Те доминират тениса през последните 10-15 години, правят го почти всеки сезон. „Уимбълдън” е най-голямото предизвикателство от Големия шлем за всеки тенисист. Играе се на трева само в три седмици за целия сезон”, допълни Вавринка.