Уимбълдън подготвя бомбастична оферта от 65 милиона паунда. Не, не става дума за поредния футболен трансфер. Ръководството на "Ол Инглънд Клъб", най-популярният тенис комплекс в света, който е домакин на Уимбълдън, има желание да закупи нова земя около комплекса. Ход, който може да се окаже най-знаковият в богатата тенис история на великия турнир.

Офертата на "Ол Инглънд Клъб" е към съседния "Уимбълдън Парк Голф Клъб" и е за 30 хектара, свързани с планове за огромно увеличение на тенис центъра.

Ако офертата бъде приета, всички 750 члена на голф обществото, дори и наскоро присъединилите се, ще получат приятната сума от минимум 80 хиляди паунда нето.

Дълги години от Уимбълдън се опитват да получат допълнително пространство. Желанието е квалификационният турнир да се провежда на самия комплекс, а не в Роухемптън, както е досега.

Членовете на голф клуба са получили официално писмо от президента на "Ол Инглънд Клуб" Филип Бруук, в която се обявяват подобрените условия. Предишната оферта бе за 50 милиона паунда, а компенсация щяха да получат само членовете на клуба от над 10 години.

Новата оферта позволява и запазването на девет дупки на трасето.

Ол Инглънд Клъб