Както стана традиционно в последните турнири от Големия шлем, три българки започват от квалификациите на US Open с надежда да достигнат до основната схема на последния за годината турнир от големите четири.

Това са Виктория Томова, Сесил Каратанчева и Елица Костова, които ще трябва да преодолеят по три съпернички, за да стигнат до същинската надпревара в Ню Йорк.

И трите ще изиграят тази вечер своите двубои от първия кръг на квалификациите. Най-големите очаквания отново са свързани с ракета №1 на България Виктория Томова. Тя е поставена под №28 в пресявките и ще срещне германката Антония Лотнер, която е №151 в ранглистата.  Другата поставена в тази част на схемата е Мона Бартел, с която Томова може да се срещне в решителния кръг на квалификациите.

Другите две българки са непоставени. Елица Костова ще срещне 21-ата в схемата Фиона Феро от Франция, а при успех още в следващия си двубой може да се изправи срещу германката Забине Лисицки.

Каратанчева, която наскоро преодоля квалификациите в Монреал и игра срещу Мария Шарапова, ще срещне италианката Мартина Тревисан, която е №177 в класацията на WTA. Във втори кръг пък я очаква 13-ата в пресявките Варвара Лепченко.