Световният №3 Доминик Тийм започна успешно участието си на последния за годината турнир от Големия шлем. Австриецът се справи със съпротивата на Марин Чилич в 3 сета и продължи към втория кръг, където го чака среща с американеца Джак Сок.

Победителят от US Open изрази радост, че въпреки пандемията и трудната година за всички, "Ролан Гарос" се провежда било то и в края на септември. Доминик е смятан за един от основните фаворити за трофея в Париж и самият той също признава, че желанието му е поне да достигне до мача за титлата.

„Не мислих много за победата си в Ню Йорк, просто продължих напред. Състезанията следват едно след друго, а календарът е наситен с турнири и постоянно имаме пътувания. Щастлив съм, че "Ролан Гарос" се провежда, дори и с малък брой зрители, за мен това е достатъчно. Всяка година идвам да играя тук с огромно вълнение и радост, признавам, че това е любимият ми турнир от Шлема. Доволен съм, че спечелих първия си мач. Марин е коварен опонент, и ако го подцениш, ще имаш сериозни проблеми. Останах спокоен и концентриран, нещо което трябва да правя във всеки следващ двубой, ако искам да стигна поне до финала. Амбициран съм за успехи и искам да опитам да се преборя за трофея и в Париж, няма да е лесно, но ако достигна до двубоя за титлата, там всичко е възможно. Засега гледам към срещата със Сок и се надявам да продължа напред“, каза Тийм.