Световният номер 3 Доминик Тийм заяви в интервю за австрийска медия, публикувано в сряда, че е готов да участва в Ю Ес Оупън, ако турнирът от Големия шлем може да се проведе.

В САЩ случаите на заразени с коронавирус не спират, като в петък бяха регистрирани рекордните 57 000 нови случая на вируса. ATP и WTA Туровете ще бъдат подновени следващия месец, като Ю Ес Оупън ще стартира на 31 август, а Ролан Гарос – месец по-късно. Тийм сподели, че вярва на американските власти да вземат правилното решение. „Мисля, че в следващите 5-7 дни ще има решение. Разбира се, че се надявам Ю Ес Оупън да се проведе, но безопасността е преди всичко. Трябва да следваме правителствените препоръки на страните – ако има опасност, те няма да позволят провеждането на турнир, особено от калибъра на Ю Ес Оупън“, започна той за австрийската телевизия ORF.

26-годишният тенисист планира да играе в Кицбюел, западна Австрия, в демонстративен турнир, на който е съ-организатор, и впоследствие в Берлин, след който той каза, че ще направи „интензивни тренировки“, за да се подготви пълноценно за Синсинати и Ю Ес Оупън, ако турнирите се проведат. Той участва в демонстративната надпревара Адриа Тур, организирана от Новак Джокович миналия месец, след която световният номер 1 и трима други участници тестваха положително за новия коронавирус. Мачовете, при които не се спазваше социална дистанция, бяха изиграни пред хиляди фенове, докато играчите бяха заснети на купон в нощен клуб в Белград, което предизвика вълна от критики.

Тийм, който даде отрицателна проба след участието си в сръбската столица, повтори в интервюто, че „всички са направили огромна грешка. „Действахме твърде еуфорично. Най-важното е да се поучим от грешките си“, завърши той.