Новият шампион на US Open Доминик Тийм засипа с похвали своя противник на финала Александър Зверев. Двамата изиграха инфарктен двубой, но австриецът успя да спечели след обрат от 0:2 до 3:2. При награждаването той заяви, че му се е искало да може и двамата да са победители.

"Саша, ние се познаваме доста добре. Имаме чудесно приятелство, а вече и голямо съперничество. Много хубави неща се случват между нас, както на корта, така и извън него. Радвам се, че мога да споделя този момент с теб. Иска ми се да можеше и двамата да спечелим, защото го заслужаваме. Ти ми каза, че ще спечеля тази титла и аз сега ти казвам същото - че един ден и ти ще успееш и ще направиш семейството си щастливи. Поздрави и на твоя екип за работата, която сте свършили. Поздравявам и моя екип, страхотни сте! Не мога да ви благодаря достатъчно!", заяви Тийм.

"Всички, които направихте това събитие възможно, свършихте чудесна работа. И аз не вярвах, че това ще се случи. Надявам се догодина да имаме нормален турнир с пълни трибуни", допълни австриецът.

"Голямо здравей на Австрия! Надявам се, че всички от моето семейство, особено бабите и дядовците ми, да са издържали по време на мача. Знам, че не ви е било лесно. Надявам се, че сте добре", завъши в шеговит тон тенисистът.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.