Доминик Тийм се наложи трудно над Юго Гастон с 3:2 сета (6-4; 6-4; 5-7; 3-6; 6-3).

Гастон изненадващо взе инициативата в началото на мача, като на два пъти поведе в резултата, но Тийм не му позволи да натрупа преднина и успяваше да изравни. Французинът отново взе преднина, след като в петия гейм спаси три точки за пробив на Тийм, но след това светивният №3 все пак успя да пробие и да поведе с 5-3. Гастон върна интригата след много добър девети гейм, но Тийм запази самообладание и успя да приключи сета при 6-4 в своя полза.

Вторият сет започна с гейм на нула за Гастон, но Тийм веднага възстанови равенството. Младият французин отново излезе напред в резултата, но радостта му бе краткотрайна, тъй като Тийм стигна до пробив и поведе с 4-2. Това се оказа повратният момент в сета, тъй като Тийм продължи да поддържа тази разлика до края на сета, записвайки ново 6-4 в актива си.

Двамата си размениха по един гейм на нула в началото на третия сет, след което французинът реализира пробив и поведе с 3-1. Тийм върна жеста и възстанови равенството, а след това сетът вървеше гейм за гейм, докато резултатът не достигна 5-5. Тогава настъпи моментът на Гастон, който реализира нов гейм на нула, а след това стигна до две точки за спечелването на сета. Тийм спаси първата, но 20-годишният французин не допусна грешка при втория си опит и спечели сета със 7-5.

Окрилен от спечеления сет, както и от пламенната подкрепа на феновете на „Филип Шатрие“, Гастон започна четвъртия сет в невероятно темпо и поведе с 4-1, след като спаси две поредни точки за пробив в петия гейм. Тийм отговори с гейм на нула, но Гастон продължи да бъде на крилете на вдъхновението и не позволи на шампиона на US Open да застраши лидерството му, като спечели сета с 6-3.

Петият сет започна по възможно най-оспорвания начин, като Тийм на три пъти поведе в резултата, но Гастон не бързаше да се връща в съблекалнята и неизменно отговаряше на предизвикателството на именития си опонент, като по този начин резултатът достигна 3-3.

В този момент Тийм внезапно вдигна темпото и показа най-добрата си игра, като спечели три поредни гейма. Гастон спаси първия мачпойнт на австриеца, пласирайки зрелищен уинър по правата, но при втората си възможност Тийм беше безпощаден и излезе като победител от драматичната битка, продължила малко над три часа и половина.

Следващият съперник на Тийм ще бъде Диего Шварцман, който записа трисетова победа срещу Лоренцо Сонего.