След като преди броени дни, Райли Опелка се изказа доста оптимистично за бъдещето на американския тенис, сега  подобно мнение изрази и друг от добрите играчи в тура - Франсис Тиафо. Според представителя на САЩ, американският тенис може да има редица успехи в бъдеще, но това много зависи и от „тримата големи“. 
 
"Вижте, прогресът на нашия тенис е виден и се вижда, че се върши добра работа. Много хора ме питат защо американските тенисисти не успяваме да спечелим титла от големия шлем вече толкова време, а отговорът на този въпрос е съвсем ясен. Истината е, че докато Новак, Рафа и Роджър са тук, доста трудно някой може да ги спре. Те винаги ще печелят големите титли, защото просто са от друга планета.  Разбира се, когато тези трима невероятни шампиони спрат с тениса, е много вероятно да се появи шанс и за нас, американските тенисисти.  
 
Ще работим, ще опитваме, но не е никак лесна задача да спечелиш титла от шлема. Да, традициите на Съединените щати в тениса са огромни, но както аз, така и моите колеги  се трудим, за да се представяме по-добре. Аз съм оптимист и рано или късно американец ще триумфира с някои от четирите мейджъра“, коментира Тиафо.