Една от най-добрите в световния женски тенис, Елина Свитолина се надява, че въпреки трудния сезон, ще успее да завоюва трофей от „Големия шлем“. Докато всички чакат завръщането на тениса и се подготвят за официалните мачове и турнири, представителката на Украйна изрази твърдото си намерение да играе на US Open, въпреки сложната ситуация, и допълни, че работи усърдно, за да бъде подготвена за големите предизвикателства, които я очакват. 

Getty Images
19 снимки

"В последните години тенисът се превърна в изключително конкурентен спорт, всеки иска да успее и да печели. Не е лесно да си сред най-добрите, но опита, който трупаш помага много и те учи как да се справяш в невъзможни ситуации. Важно е да изградиш свой собствен стил и да си последователен в работата, и определено трябва да се въоръжиш с търпение, докато резултатите започнат да идват. В тениса, както и във всеки друг спорт психиката е много важна, а физическата подготовка е от съществено значение. Трябва да си подготвен за всичко и да умееш да се бориш за своето. Вярвам, че скоро ще успея да спечеля турнир от шлема, колкото и трудно да е това. Тези турнири те изтощават максимално, защото в продължение на 2 седмици просто нямаш право на отпускане, ако искаш да победиш трябва да показваш топ ниво срещу всеки опонент. За момента планирам да играя на US Open, никой не знае какво ще стане след месец и половина, но намеренията ми са да участвам и да опитам да се представя по най-добрия начин“, каза Свитолина.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.