Сезонът в женския тенис бе рестартиран преди 2 седмици, а след няколко дни ще се завърне и тенисът при мъжете. Всички с нетърпение очакват предстоящите турнири, но и при дамите определено е доста интересно. Много тенисистки вече обявиха, че няма да участват на предстоящия US Open, но надеждите са повечето от големите звезди при жените да играят на надпреварите в Европа, както и на Ролан Гарос. 
 
Световната номер 1 Ашли Барти е сред, които ще пропуснат откритото първенство на САЩ. Австралийката назова любимия си турнир от „големия шлем“ и изрази големите си амбиции един ден да триумфира с титлата. 
 
„Мечтая да спечеля Уимбълдън. Беше ми трудно да осъзная това, отне ми доста време, но за мен това е най-великият турнир. Ще направя всичко, за да вдигна трофея на свещената трева, работя упорито и чакам своя момент. Спечелих Уимбълдън при девойките и чувството беше неописуемо. Имала съм изключително трудни моменти в кариерата си, но това е неизбежно за всеки човек. Живеем в тежки времена и силно се надявам скоро да се върнем към нормалния начин на живот", коментира Барти