Световната номер 1 Анжелик Кербер започна по успешен начин участието си на Откритото първенство на Австралия, след като победи украинката Леся Цуренко с 6-2, 5-7, 6-2 в мач от първия кръг на турнира.

Шампионката от миналата година имаше доста затруднения срещу 51-та в женската ранглиста, но все пак показа класа в решаващия сет, за да стигне до успеха. Германката проби два пъти съперничката си в първата част, за да дръпне в резултата, а във втория сет двете си размениха по един пробив, преди Цуренко да стигне до решаващ пробив в края и да вкара мача в трети сет.

В него украинката също имаше шансове да дръпне с пробив, но Кербер стабилизира играта си и затвори мача след малко повече от 2 часа игра. Във втория кръг лидерката в световната ранглиста ще срещне своята сънародничка Карина Витхьофт, която се наложи над Ери Хозумни в два сета.

За втория кръг се класира и 8-та поставена в схемата Светлана Кузнецова, която даде само един гейм на Мариана Дуке-Мариньо от Колумбия и я победи с 6-1, 6-0 за по-малко от час. Следващата съперничка на Кузнецова ще бъде 17-годишната австралийката Джейми Фурлис, която зарадва публиката в Мелбърн с победа Ана Татишвили с 6-4, 6-3. /БГНЕС