Водачката в световната ранглиста по тенис Ашли Барти (Австралия) обяви, че няма да играе до края на сезона заради пандемията от коронавирус.

Барти отказа участие в провеждащото се в момента Открито първенство на САЩ заради опасения, свързани с риска от заразяване с Ковид-19.

Тя няма да защитава и титлата си на "Ролан Гарос" в Париж след 27 септември.

"Това беше трудно решение, но за съжаление през тази година няма да се състезавам повече. През миналия сезон Откритото първенство на Франция стана по-особен за мен, така че не ми беше лесно да се откажа", коментира Барти в "Инстаграм".

"Има две причини за решението ми. Първата е заради риска за здравето, тъй като все още има възможност за заразяване с коронавирус. Втората е свързана с подготовката ми, която далеч не беше идеална, тъй като треньорът ми не успя да присъства на тренировките заради затворените граници. С нетърпение очаквам предсезонната подготовка за новата кампания в Австралия. Годината беше трудна за всички нас, но здравето и благополучието на семейството и екипа ми винаги ще бъдат мой приоритет", написа още тя.