По скандален начин, доста нехарактерен за тенис кортовете, приключи двубоят от четвъртия кръг на Аустрелиън Оупън между Кей Нишикори и Пабло Кареньо Буста.

Нишикори постигна феноменален обрат от 0:2 сета, а успехът в решителния пети сет дойде след супер тайбрек до 10 точки.

Именно в него пък дойде и ситуацията, заради която испанецът направо полудя след края на двубоя.

Пабло Кареньо Буста

източник: Gulliver/GettyImages

Пабло Кареньо Буста

източник: Gulliver/GettyImages

Кареньо Буста водеше с 8:5 и бе на две точки от победата в мача. Нишикори атакува на мрежата, а в опит за минаваща от форхенд топката на испанеца закачи мрежата и тупна на линията. Лайнсменът обаче взе ужасно решение, отсъждайки топката в аут. "Ястребовото око" показа, че топката е била добра, но тук дойде спорният момент. Нишикори бе в позиция, в която на практика със сигурност щеше да спечели разиграването. Така мислеше и съдията на стола, който въпреки всичко реши, че точката е за японеца. Кареньо Буста побесня, искайки разиграването да бъде преиграно. 

Това обаче не се случи, а ситуацията явно повлия на испанеца, който загуби и следващите четири точки, с което и мача - след над 5 часа на корта!

След края на двубоя испанецът съвсем се поддаде на емоциите, хвърли демонстративно сака си и напусна корта, крещейки обиди към съдията.

Все пак на пресконференцията след това Кареньо Буста се извини за поведението си. "Очевидно съм много тъжен, защото след петчасова битка, начинът, по който напуснах корта, не беше правилен и съжалявам много, защото това не съм аз", каза испанецът. "Трудно е за мен да напусна Аустрелиън Оупън по този начин, защото мисля, че изиграх невероятен мач. Също и Кей, той игра много добре."