Ракета номер едно на Румъния при жените Симона Халеп очаквано продължи на 1/8-финалите в Откритото първенство по тенис на Австралия след успех в два сета над американката Бетани Матек Сандс. Третата поставен в схемата се наложи с 6:4, 7:5 и в следващата фаза ще се изправи срещу Янина Викмайер от Белгия.

Халеп направи силно начало на срещата, но впоследствие мачът стана много оспорван. И двете тенесистки спасиха куп точки за пробив, преди румънката да реализира такъв в 7-ия гейм. Впоследствие Матек-Сандс спаси два мачбола, но при третия вече нямаше шанс.

Вторият сет не започна никак лошо за Халеп, която набързо направи два пробива, които позволиха да дръпне с 4:1 и 5:2. Фаворитката обаче се пропука лошо, когато трябваше да сервира за мача и на два пъти беше пробита, преди да реализира пробив за 6:5, който по-късно затвърди.

Така чудесния старт на Халеп през 2015 година продължава. Тя спечели титлата в Шънджън, Китай, а сега със сигурност ще се опита да подобри класирането си от предишния сезон, когато беше четвъртфиналистка.