Организаторите на Ролан Гарос още не са взели решение дали Шарапова ще получи "уайлд кард" за турнира в Париж, съобщава пресслужбата на Откритото първенство на Франция.

Той е вторият по ред турнир от Големия шлем (след Откритото първенство на Австралия, което се играе в момента) и е най-важният турнир в света, организиран на червена настилка, като тази година ще се проведе от 22 май до 11 юни.

"Ние все още имаме достатъчно време, за да помислим и да се вземе решение. Решението за тенисистите, които ще получат "уайлд кард" ще бъде взето 15 дни преди началото на турнира" обявиха от пресслужбата на турнира.

Шарапова бе наказана със спиране на правата за две години, заради употреба на допинг. Носителката на 5 титли от Големия шлем бе уловена с мелдоний в кръвта, като на 8-ми юни тя бе наказана от Международната федерация по тенис (ITF) за две години, а на 4 октомври Спортният арбитражен съд (CAS) съкрати дисквалификацията й на 15 месеца.

Очаква се нейното завръщане да бъде на турнира в Щутгарт, който стартира на 26-ти април, когато изтича и наказанието на бившата номер 1 в света. /БГНЕС