Доминик Тийм ще бъде един от големите фаворити на предстоящия Australian Open. След загубения финал от Новак Джокович през миналата година, сега австриецът е крайно мотивиран, най-малкото да повтори постижението си от Откритото първенство на Австралия 2020. 

16 снимки

Според доста тенис анализатори световният номер 3 има всички шансове след време да е бъдещия номер 1. Доминик вече на няколко пъти сподели намеренията си да атакува първото място в световната ранглиста, но изрази увереност, че е напълно възможно да се справи с краля на клея Рафаел Надал на любимия му Ролан Гарос. 

"Поставих си много високи цели за 2021 година и нямам търпение да стартираме официалните мачове. Пожелах си нова титла от шлема и се надявам да имам един страхотен сезон. Бих искал отново да срещна Рафа на Ролан Гарос и този път да го победя. Надал винаги е фаворит във Франция и да спечеля срещу него в Париж ще е невероятно постижение. Посрещам новите предизвикателства с усмивка и надежда и се надявам, че годината ще е успешна за всички“, каза Тийм.