Доминик Тийм започна участието си на Ролан Гарос с категорична победа в три сета (6-4; 6-3; 6-3) над Марин Чилич. Австриецът показа, че преходът между настилките няма да е труден за него и ще атакува смело своята втора поредна титла от Големия шлем.

В десетия гейм на първия сет Чилич поведе с 40-0, но Тийм показа железни нерви и осъществи обрат, като имаше нужда от само една възможност, за да спечели сета.

В хода на следващия сет Чилич сведе изоставането си до 4-3, но веднага след това Тийм записа нов гейм на нула, а впоследствие стигна до решаващ пробив и спечели втория сет с 6-3.

Изненадващо или не, Чилич започна много по-добре третия сет и поведе с 2-0. След това обаче Тийм отново се развихри. Шампионът на US Open намали резултата след като отново спечели гейм на нула, а след това бе пълен господар на корта и спечели още четири поредни гейма, за да поведе комфортно с 5-2.

Чилич върна един гейм, а след това имаше възможност да стигне и до пробив, но брейкпойнтът бе спасен от Тийм. Няколко инути по-късно австриецът стигна до мачбол, при който отново беше безгрешен и така узакони победата си след малко повече от 2 часа на корта.

Така Тийм стигна без особени проблеми до втори кръг, където ще се изправи срещу Джак Сок.