Кори Гоф така и не успя да се справи с напрежението. Сякаш огромните очаквания попречиха на американката да покаже най-добрия си тенис и тя просто стана жертва на психическата умора и не можа да преодолее тежестта на факта, че цяла Америка очакваше от нея да защити трофея си от 2023 година. Във втори пореден турнир от „шлема“ американката губи от своята сънародничка Ема Наваро, и пътят за шампионката от миналогодишното издание на  US Оpen приключва още на осминафиналите. 
 
19-те двойни грешки, които допусна Гоф, показаха под какво огромно напрежение играе младата тенисистка и въпреки че повечето зрители по трибуните бяха на страната на Гоф, тя претърпя поражение, което със сигурност ще се отрази не само на нейното самочувствие, но и на нейната позиция в  световната ранглиста.
 
Съвсем доскоро Гоф заемаше второто място в ранглистата, а сега е твърде вероятно да изпадне извън топ 5 на световния елит. Разбира се, много зависи какво ще се случи до края на турнира при жените, но резултатите на талантливата състезателка в последно време не говорят добре за формата, в която се намира. Най-притеснително изглежда моментното състояние на американката, която сякаш спря да се наслаждава на тениса и не може да намери играта си, която я изведе до върха в Ню Йорк през миналата година.  Все още има достатъчно време до края на сезона, а бъдещето определено е пред Кори Гоф, която тепърва може да постигне още много в световния тенис.