Защитаващата титлата си Серина Уилямс победи с 6:1, 6:2 тайванката Су-вей Сие в мач от втория кръг на Откритото първенство по тенис на Австралия.

Пътят на американката към 22-а титла от турнири за Големия шлем продължава с двубой срещу рускинята Дария Касаткина. Уилямс, поставена под номер 1 в схемата, беше затруднена в началото на турнира от италианката Камила Джорджи, но след това победи по категоричен начин Сие на "Род Лейвър Арена".

Тенисистката от Тайван, 2-кратна победителка на двойки от турнири за Големия шлем и 90-а в ранглистата на сингъл за жени, загуби всичките си три шанса за пробив и отстъпи точно за един час след седми ас в полето й. "Бях концентрирана, за разлика от първия кръг.

Днес исках да покажа най-доброто от себе си, за да спечеля. Не допусках грешки и се надявам това да продължи. Чувствам се отлично", каза Уилямс след мача. Напред в турнира продължава и рускинята Мария Шарапова, която е поставена под номер 5 в схемата. Тя се наложи с 6:2, 6:1 срещу Александра Саснович от Беларус и ще играе в третия кръг срещу американката Лорън Дейвис./БТА