"Не мисля, че някога съм била толкова болна. Не очаквах да спечеля днес и не мога да повярвам, че успях да го направя", сподели световната номер 1 Серина Уилямс след победата си над Тимеа Бачински в три сета вчера.

Американката бе много колебливо в първата част на мача и изоставаше със сет и пробив, преди да намери играта си и да вземе 10 поредни гейма, за да стигне до своя 24-ти финал в турнир то Големия шлем. Тя не успя да се яви на пресконференцията след двубоя, заради заболяването си, като изпрати писмо до медии.

"Не мисля, че някога съм била толкова болна. Не очаквах да спечеля днес и не мога да повярвам, че успях да го направя. Имам грип от третия кръг насам, като става все по-зле. Надявам се това да е най-лошият момент и да се започна да се оправям. Горда съм, че отново съм на финал на Ролан Гарос, в един град, който означава толкова много за мен. Решена съм да бъда готова на 100 процента за финала", заяви тя. В спора за титлата Уилямс ще се изправи срещу чехкинята Луцие Шафаржова. /БГНЕС