Александър Зверев вече е част от четиримата най-добри на US Open. От началото на турнира германецът изигра някои колебливи мачове, но в решаващите моменти показа истинската си класа. 

В снощния мач срещу Борна Чорич, Зверев за пореден път демонстрира характер и огромна воля за победа. Поставеният под номер 5 в схемата загуби първия сет с 1:6. Вторият сет също изобщо не тръгна добре за световния номер 7, като той изосттана с пробив. При 2:4 гейма обаче представителят на Германия рязко вдигна нивото, измъкна се от тежката ситуация и взе частта след тайбрек. Оттам нататък мачът се превърна в истинска битка като срещата продължи повече от 3 часа и половина. И след 1:6. 7:6. 7:6. 6:3, Александър Зверев намери своето място в полуфиналите на откритото първенство на САЩ. 

По-малкият от двамата братя Звереви не скри радостта си от важния успех и определи победата си като ценна и с изключително висока стойност. 

"Двубоят не започна добре за мен, беше трудно. В първия сет се представих слабо и резултатът го показва. Когато стартира втората част и отново бях пробит си казах: Ако не подобриш играта си просто ще загубиш и ще отпаднеш безславно. Успокоих се, помислих си, че няма какво да губя и обърнах нещата в своя полза. Тайбрекът на втория сет бе от решаващо значение, след като го спечелих повярвах, че обратът е възможен. Беше чудесен мач, достоен за четвъртфинал от шлема", каза Зверев. 

След дисквалификацията на Новак Джокович, някой ще празнува с първа титла от Големия шлем в неделя. Навлизаме в решителната фаза на надпреварата, а всеки изминал мач ни приближава все повече към финалния двубой. Доминик Тийм и Даниил Медведев изглеждат в страхотна форма и вероятността да се срещнат на полуфиналите е огромна. Безспорно с оглед на представянето, австриецът и младият руснак са определяни като основните фаворити за титлата.