Александър Зверев остана позитивен след загубата в три сета от Доминик Тийм в първия си четвъртфинал в турнир от Големия шлем.

Трите последователни петсетови победи дадоха своето отражение, още в първия сет срещу Тийм германецът получи контузия и до края нямаше как да се противопостави на своя добър приятел.

"Спечелих три последователни петсетови мача и стигнах до първия си четвъртфинал (в Големия шлем). Всичко това е положително. Като цяло сезонът на клей бе много положителен. Загубих три мача на клей, всичките срещу страхотни играчи. И спечелих два турнира, стигнах до два Мастърс финала. Така че всичко е много положително."

"Мисля, че ако отново бъда здрав, ще бъда готов да играя добре и в сезона на трева. Тревата е настилка, която харесвам. Надявам се да се справя, ще бъде бързо (възстановяване).

21-годишният тенисист ще премине ядрено-магничен резонанс в Париж, за да види пълната картина на травмата в лявото подколянно сухожилие. "Прибирам се вкъщи и няма да правя нищо докато не видя за какво става въпрос."

"За първи път усетих разтежението в четвъртия гейм на първия сет, когато изиграхме няколко страхотни и много физически точки. С всеки гейм и всяко приплъзване ставаше все по-зле. В средата на втория сет болката бе прекалено голяма."

"Мислех да се откажа. Определено мислех затова, но не исках да се откажа в първия си четвъртфинал в Големия шлем. Знаех, че няма да спечеля мача. Нямаше начин да го направя. Аз едвам се движех. Не можех да сервирам. Не можех да правя нищо", допълни Зверев.