Полуфиналистът през 2016 година Милош Раонич (Канада) елиминира поставения под номер 4 в схемата Александър Зверев (Германия) и се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Поставеният под номер 16 Раонич пласира 16 аса и надделя над Зверев с 6:1, 6:1, 7:6(5) след близо два часа игра.
21-годишният германец допусна шест пробива в първите два сета. Ядосан от слабата си игра при 1:4 във втората част, когато седна за почивка, Зверев счупи ракетата си, удряйки я девет пъти в корта.

Единствено третия сет беше оспорван, като в него пробиви нямаше, а Зверев спаси два мачбола в десетия гейм. В тайбрека той имаше аванс от 3:1 и 4:2, но Раонич направи обрат за 6:4 и с четвъртия си мачбол затвори срещата. След двубоя канадецът заяви, че е горд от представянето си.

"Играх невероятно днес, направих много неща изключително добре и съм много горд. Целта ми днес беше просто да направя нещата по-неудобни за него и разиграванията да бъдат възможно по-кратки", коментира Раонич.

На четвъртфиналите 28-годишният Раонич ще играе с победителя от мача между номер 11 Борна Чорич (Хърватия) и Люка Пуй (Франция)./БТА