Световният номер 2 Рафаел Надал заяви, че Роджър Федерер е безспорният фаворит на третия турнир от Големия шлем за годината - Уимбълдън. В неделя швейцарският Маестро спечели за рекорден девети път турнира по тенис на трева в германския град Хале с награден фонд 1.966 милиона евро. Федерер се наложи на представителя на домакините Александър Зверев с 6:1, 6:3 за по-малко от час игра. 

Великият Федерер пак няма спирка в Хале

"Настоящото ми ниво не е достатъчно добро, за да се се конкурирам така, както искам на Уимбълдън. Не съм играл на трева от две години и ще видим дали играта ми ще бъда на високо равнище", съобщи испанецът Рафаел Надал.

"Прескочих турнира в Куинс Клъб, защото преминах през много трудни моменти през последните няколко месеца. Ясно е, че щеше да е по-добре за мен ако бях участвал там. На този етап нямам физически проблеми, но това ще бъде под въпрос поне до началото на Уимбълдън", коментира Рафа.

"Коленете ми не ми позволиха да играя на високо ниво, а следващата седмица ще трябва да се изправя срещу топ тенисисти. За мен е важно да се подготвя добре за първия си мач. Би било от голямо значение да премина първите два кръга", допълни испанецът.

Федерер уверено крачи към поредните велики постижения 

"Той направи невероятни промени в играта си. Той е фаворитът, защото от началото на годината спечели едни от най-големите титли в кариерата си".

За шансовете отново да бъде номер едно в световната ранглиста, Матадора заяви: „Това не е моята цел. Моите приоритети са да играя така, както през първите шест месеца“.

Надпреварата в Лондон започва на 3 юли. /БГНЕС