Поставената под номер две в основната схема Агниешка Радванска победи с 6:0, 6:2 срещу Бояна Йовановски в мач от първия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Полякинята, която заема втора позиция в световната ранглиста, не срещна никакви трудности срещу сръбкинята, която не беше играла от турнира в Санкт Петербург (Русия) през февруари.

При хладно време в Париж 27-годишната Радванска се възползва от пет от общо десетте си точки за пробив и не позволи на Йовановски нито един път да спечели нейния сервис.
Във втория кръг на турнира във френската столица Агниешка Радванска ще се изправи срещу представителката на домакините Каролине Гарсия, която победи с 6:3, 7:5 срещу Лесия Цуренко от Украйна.

Шампионката на "Ролан Гарос" от 2009 година и поставена под номер 13 в схемата Светлана Кузнецова (Русия) също се класира за втория кръг, след като победи с 4:6, 6:1, 6:4 срещу Ярослава Шведова от Казахстан. Следващата съперничка на опитната Кузнецова е британката Хедър Уотсън. Тя отстрани американката Никол Гибс след победа с 5:7, 6:2, 6:2.

Номер 6 в схемата Симона Халеп от Румъния, достигнала до финала в Париж през 2014 година, победи лесно с 6:2, 6:0 срещу Нао Хибино от Япония.

Четвъртата в основната схема Гарбине Мугуруса Бланко (Испания) спечели след обрат с 3:6, 6:3, 6:3 срещу словачката Анна Каролина Шмиедлова./БТА