Легендарният тенисист от миналото Борис Бекер стана поредният, който посъветва организаторите на последния турнир от „големия шлем“ да отменят надпреварата.

По програма откритото първенство на САЩ трябва да се проведе между 31-и август и 13-и септември, но според Бекер съществува огромен риск, ако това се случи.

„Не мисля, че провеждането на US Open през този сезон е добра идея. Ако турнирът се състои, това носи прекалено много рискове за състезатели, фенове и всички замесени в подготовката и провеждането на това огромно събитие. Сами виждате, че положението в Ню Йорк не е никак добро, ситуацията с пандемията е много тежка, и призовавам за мъдро и разумно решение", започна германецът.

"Моето мнение е, че  US Open през 2020 година не трябва да се състои, съжалявам да го кажа, но така мисля. Най-малкото, което може да бъде направено е надпреварата да се премести в различен град, който е по-малко засегнат от коронавируса.  Надявам се, че американците ще вземат най-доброто решение за всички“, каза Бекер.

Автор: Делян Калинков