След завръщането си от контузия, Доминик Тийм трупа загуба след загуба. Австриецът така и не може да се върне на пътя на победите, а поражението още на старта на Ролан Гарос, само затвърждава мнението на повечето специалисти, че „Доминатора“ ще се нуждае от доста време, за да намери отново верния път.

След загубата си от представителя на Боливия Уго Делиен, Тийм осъзнава, колко е тежко да загубиш още в първия кръг на толкова голям турнир, но бившият номер 3 в света няма никакво намерение да се предава и е готов да чака търпеливо по-добри времена.

Мисля, че е напълно нормално да съм разочарован след случилото се. Никак не ми е приятно да загубя още в първи кръг на Ролан Гарос, при положение, че преди бях сред фаворитите. Сега обаче реалността е съвсем различна и аз трябва да я приема. Това, че съм в серия от 6 поредни поражения по никакъв начин не ме притеснява, защото продължавам да вярвам в себе си и да знам, че ще настъпят по-добри дни“.

Бях контузен толкова дълго и няколко загуби няма да ме отклонят от пътя. Продължавам да тренирам усърдно и да работя упорито без по никакъв начин да се влияя от лошите резултати. Сигурен съм, че до няколко месеца нещата ще изглеждат различно“, коментира Тийм.