Въпреки че Серина Уилямс загуби още в първия кръг на Уимбълдън, според повечето анализатори и експерти, далеч по-важен е, че тя се завърна на корта. Уилямс не бе играла близо година заради контузия и феновете на тениса с нетърпение очакваха нейното завръщане.
Бившата тенисистка Барбара Шет също отчете завръщането на американката като един от най-хубавите моменти на завършилата само преди броени дни надпревара.  Шет, която работи като анализатор, също така допълни, че силно се надява отново да види 23-кратната шампионка от „шлема“ и на следващото издание на Уимбълдън. 
 
„Много се радвам, че Серина се завърна. Това за мен бе един от най-запомнящите се моменти на Уимбълдън. Няма никакво значение, че загуби още в началото, защото никой не знае още колко време ще можем да гледаме една от най-великите тенисистки в историята. Щастлива съм, че тя обяви готовност да играе и по време на турнирите в Северна Америка и силно се надявам, че ще има тази възможност. Смятам, че колкото по-дълго  Уилямс остане на корта, толкова по-добре за световния тенис и за феновете на този красив спорт“, каза Шет.