Тенисистката Татяна Мария заяви, че е "лудост" да бъде на първия си полуфинал в Големия шлем от 47-ия опит, но това, че е майка е най-голямото й постижение. 34-годишната германка победи младата си сънародничка Юле Ниймайер на четвъртфиналите на "Уимбълдън" вчера. Преди този турнир тя само веднъж беше преминавала втория кръг на Шлема в своята 15-годишна кариера.
 
Тя пропусна три турнира от Големия шлем миналата година заради раждането на втората си дъщеря Сесилия, а през март  беше извън топ 250 на световната ранглиста.
 
Но във вторник, наблюдавана от по-голямата си дъщеря Шарлот, Мария стана шестата жена в Оупън ерата, достигнала до полуфиналите на "Уимбълдън" след 34-ия си рожден ден.
 
„Мисля, че за мен най-важното в живота ми е да бъда майка на двете си деца. Нищо няма да промени това. Тук съм, да, на полуфинал на "Уимбълдън", лудост е, но все още съм майка. След това ще отида, ще видя децата си и ще направя същото нещо, което правя всеки ден. Ще сменя памперсите на бебето, искам да кажа, всичко е нормално. Опитвам се да поддържам нормалното ежедневие, доколкото е възможно, защото това, което ме прави най-горда, е да бъда майка", каза германката на пресконференция с усмивка на лицето.
 
 
Мария за първи път влезе в топ 50 на световната ранглиста след раждането на първата си дъщеря.
 
"Стигнах до топ 50 с Шарлот и сега се върнах с второто си дете, въпреки че всички се съмняваха. Това е малка част от живота ми, за да покажа на всички, че все още съм тук и съм боец, и продължавам напред и продължавам да мечтая. Това е, което искам да покажа на децата си", каза тенисистката.
 
На полуфиналите Марин ще играе с близката си приятелка и трета поставена в схемата на "Уимбълдън" Онс Жабюр (Тунис).