Началото за България на втория турнир от Големия шлем Ролан Гарос бе перфектно, след като в първия мач с родно участие Елица Костова записа победа.

Третата ракета на страната ни за първи път преодоля първия квалификационен кръг в Париж след успех с 6:3, 6:3 над Кай-Лин Джън (№179 в света).

В първия сет Костова постигна ранен пробив и поведе с 3:0 преди съперничката да върне брейка за 3:4. Костова обаче постигна рибрейк и след това затвори сета при четвъртия си опит затова.

Във втория сет двете си размениха по един ранен пробив, но след 3:3 българката не даде нито гейм повече на съперничката си.

За да влезе за първи път в основна схема на турнир от Големия шлем Костова ще трябва да постигна още две победи. Във втори кръг нейна съперничка ще бъде победителката от мача между Анхелина Калинина (№269) и Су Жеон Жанг (№125)

Във вторник участието си започва и Изабелла Шиникова, която ще срещне рускинята Вероника Кудерметова. В сряда пък е срещата на третата ни представителка в квалификациите Виктория Томова, която се изправя срещу холандката Аранча Рус.