Още един от високопоставените играчи в основната схема на Уимбълдън изхвърча от надпреварата. Това е номер седем в турнира Давид Ферер. 

Испанецът беше елиминиран в петсетова драма от руснака Андрей Кузнецов. В отделните части резултатът беше 6:7, 6:0, 3:6, 6:3, 6:2 в полза на победителя, който в момента е 118-и в света.

Все пак Ферер има извинение за поражението си. Той беше мъчен от стомашни проблеми в навечерието на Уимбълдън и все още не е напълно възстановен. Той позволи на съперника му да забие 77 уинъра. 

За Кузнецов това е исторически успех. За първи път в кариерата си той преминава втори кръг на надпревара от Големия шлем. В третия кръг той ще срещне аржентинеца Леонардо Майер. 

Другите фаворити нямаха такива проблеми. Томаш Бердих, който е шести в схемата, се класира напред след победа с 4:6, 7:6, 7:6, 6:1 над Бърнард Томич. Напред продължава и Марин Чилич. 

26-ият в схемата хърватин отстрани австриеца Андреас Хайдер-Мауер с 3:1 сета. В отделните части резултатът беше 3:6, 6:1, 6:4, 6:4 в полза на победителя от Хърватия.