Вторият за годината турнир от Големия шлем „Ролан Гарос“ може да бъде отложен за втора поредна година заради пандемията от коронавирус, информира „L’Equipe“. Както е известно, Европа бе ударена от трета вълна на заразата и Франция не бе подмината. По тази причина правителството в страната обяви пореден локдаун през миналата седмица.

От министерството на спорта в страната обявиха, че следят внимателно ситуацията и ще вземат решение за провеждането на Откритото първенство на Франция по тенис.

Според френското издание, турнирът този път няма да бъде отложен чак за есента, както се случи през 2020 година, а ще бъде изместен само с една седмица. Така надпреварата от Големия шлем ще се проведе в периода 31 май – 13 юни, а не както беше планирано предварително между 23 май и 6 юни.

Това ще означава, че втората седмица от „Ролан Гарос“ ще съвпадне по време с три турнира от сезона на трева – Щутгарт (мъже), Хертогенбосх (мъже и жени) и Нотингам (жени).

Ще бъде съкратена и разликата до следващия турнир от Шлема - „Уимбълдън“. Затова не е ясно дали няма да се стигне до преместване с една седмица на цялата програма за годината на ATP и WTA.