Надеждата на българския тенис Иван Иванов направи тренировка с петия в световната ранглиста при мъжете Андрей Рубльов. След това родният талант изгледа от ложата на руснака победата му във втория кръг на Откритото първенство на Австралия с 6:4, 6:4, 6:4 над американеца Кристофър Юбенкс.
 
15-годишният Иванов е най-младият участник в основната схема на Откритото първенство на САЩ на база на ранкинга им в юношеската ранглиста. Българинът е и най-младият тенисист в топ 100 на световната ранглиста при юношите. В момента той е №56 в класацията.

Иван Иванов

източник: БФ Тенис

В турнира при подрастващите в Мелбърн ще има рекордно българско участие. Общо седем български таланти ще играят в основните схеми. Откритото първенство на Австралия за юноши и девойки започва на 20 януари.
 
При юношите това са Иван Иванов, Александър Василев и Анас Маздрашки. При девойките в основната схема ще играят Ива Иванова, Елизара Янева, Росица Денчева и Йоана Константинова.
 
Анас Маздрашки преодоля убедително квалификаците и се класира за основната схема на първия за 2024 година турнир за юноши и девойки от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия. Маздрашки записа две двусетови победи в пресявките. Българинът се наложи в първия кръг със 7:6(3) 6:2 над Адитя Говила от Италия, а във втория елиминира Томас Гадеки от Австралия с 6:3, 6:4.