Сръбските вестници засипаха с похвали Новак Джокович, който спечели за пети път в кариерата си титлата от Откритото първенство на Австралия и увеличи преднината си на върха в
световната ранглиста на АТП. Джокович победи на финала в Мелбърн Анди Мъри (Великобритания) със 7:6(5), 6:7(4), 6:3, 6:0. 

"Новак се разходи срещу Мъри за пета титла от Откритото първенство на Австралия", "Никой не може да спори с Ноле през 2015 година", "Гордостта на Сърбия", "Магьосникът от Сърбия", "Владетел на света", "Безспорен владетел на Мелбърн" и "Новак - един и единствен" са част от заглавията в сръбската преса. 

Всички медии отбелязват, че Джокович се е изравнил с осмата си титла от Големия шлем с легенди като Джими Конърс, Иван Лендъл и Андре Агаси, Фред Пеи и Кен Розуел. Лидер е Роджър Федерер със 17 трофея. 

"След осмата си ттитла от Големия шлем Новак Джокович вече има само две конкретни цели: да спечели "Ролан Гарос", където има два загубени финали и да спечели турнира "Мастърс" в Синсинати", пише сръбското издание "Блиц". /БТА