Увеличават се страховете за физическото състояние на Анди Мъри преди началото на неговата защита на титлата от Уимбълдън през следващата седмица.

Световният №1 не се появи и за двете си насрочени тренировки на "Ол Инглънд Клъб" в сряда. Освен това той се отказа от участие в демонстративен мач заради болки в бедрото.

Мъри, който е поставен под №1 в схемата на Уимбълдън, отказа участие и в благотворителна изява на фондацията на Тим Хенман. В нея той трябваше да удари няколко топки с платили определена сума дарители, но отказа и този ангажимент. Вместо него се появи треньорът му Джейми Делгадо, което говори, че специалистът не е имал работа с Мъри по това време.

Мъри се извини официално на Хенман, а по-късно през деня бе забелязан на базата на футболния клуб Фулъм, където продължава възстановяването.

Шотландецът има доста слаби резултати от началото на годината, а през миналата седмица отпадна рано от турнира в Куинс, който е един от най-успешните в кариерата му.

Все пак за момента се смята, че всичко това са по-скоро мерки от предпазливост и Мъри ще бъде в състояние да играе на третия турнир от Големия шлем.