Един от най-популярните тенис специалисти Патрик Муратоглу изрази мнението си за най-талантливите млади тенисисти в света.

Според собственика на тенис академия и треньор на Серена Уилямс, Зверев отстъпва по талант на Кириос. Той сподели и нещо любопитно за Григор Димитров.

Муратоглу за Григор: Момчето стана мъж

"Според мен в настоящето талантът се проявява най-вече чрез трудолюбие и амбиция. Не е достатъчно да блъскаш по топката, за да станеш шампион. Опитвах се да обясня това на Григор Димитров, когато работех с него. Той има огромен потенциал. Много даровити тенисисти допускат тази грешка, да разчитат на даденостите си. Но когато към труда и амбицията се добави талант, тогава стават легенди, като Федерер. Но не става често," заяви Муратоглу.

"Кириос има талант, но още не е готов да спечели турнир от Големия шлем. Не се труди достатъчно упорито, не умее да поддържа формата си. Греши доста. Александър Зверев може би е по-малко талантлив, но когато отдаваш цялата си сила и емоция за тениса, успяваш да побеждаваш," завърши Муратоглу.