Александър Зверев е убеден, че големите трофеи през следващата година ще бъдат поделени между Новак Джокович, Даниил Медведев и самия него. С Роджър Федерер на 40, който все още се възстановява от операция и Рафаел Надал, който също се оправя от контузия, германецът вярва, че новата ера в тениса е все по-близо.

Зверев спечели златото на Олимпийските игри в Токио и след това завърши годината, печелейки титлата на финалите на ATP за втори път в кариерата си.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Мисля, че следващата година може да бъде много подобна на последните шест месеца от тази“, каза Зверев пред подкаст по Eurosport Германия.

„Преди винаги се говореше за Надал, Федерер и Джокович. Последната половин година големите титли бяха Олимпиадата, US Open, Финалния турнир в Торино и Уимбълдън, и всички те бяха спечелени от Медведев, Джокович и мен. Не очаквам следващата година да е различно", заяви тенисистът.

„Станах много по-спокоен. Вече не съм на 18 или 19. Разбирам може би малко повече неща за живота, както и че просто трябва да запазиш хармония във важните ситуации. Това оказа влияние върху моето представяне тази година", сподели откровено Саша.

Теоретично Зверев може да стане номер 1 ранкинга на ATP, ако спечели Откритото първенство на Австралия и Джокович пропусне турнира.

„Ситуацията с Новак и Австралия все още е под голям въпрос. Надявам се той да играе, разбира се. Има хиляди изчисления, че ако той не играе с Австралия, а аз спечеля турнира, тогава ще съм номер едно в света и така нататък. Сега не трябва да мисля за това, а да се подготвя“, завърши Зверев.