Най-добрият български тенисист Григор Димитров получи поредно световно признание, след като две от неговите изяви попаднаха в класация на Tennis TV за най-емоционалните моменти в историята, които са накарали феновете да се разплачат.
 
На 10-о място е поставена победата на Гришо над световния №1 по това време Новак Джокович на турнира от категорията "Мастърс" в Мадрид през 2013 година. Това си остава една от най-големите победи на българина, който тогава е само на 21 години.
 
На осма позиция пък е моментът, в който Григор утешава малко момче, подаващо топките на турнира от категория "Мастърс" в Шанхай през 2016 година. Тогава съперникът на Димитров - канадецът Васек Поспишил, изстрелва бомбен сервис, при който отскочилата от корта топка удря в стомаха детето и то се разплаква. Поспишил се приготвя да бие нов сервис, а Гришо прекъсва играта и се притичва на помощ на момчето, подарявайки му накитника си, за да го успокои.
 
Британската легенда Анди Мъри, завърнал се след тежка контузия в бедрото през миналата година, също е с два момента в топ 10 на тази класация.
 
На върха е емоционалната реч на сърбина Ласло Джере, след като той печели първата титла в кариерата си на турнира Rio Open 2019 и посвещава успеха на починалите си родители.